E-aláírással biztonságosabb az online ügyintézés
2009. október 12. írta: vecseilaszlo

E-aláírással biztonságosabb az online ügyintézés

Bár a hivatalok kötelesek fogadni az elektronikusan hitelesített okiratokat, mégis előfordul, hogy inkább a dokumentumok papíralapú benyújtására beszélik rá ügyfeleiket. Pedig az elektronikus aláírás nem csak a nagy cégek kiváltsága, használatával spórolhatnak a mikro- és kisvállalkozások is.

Forrás: [origo] vállalkozói negyed
Szerző: Aschenbrenner Sándor

"A jogszabályok ma már számos esetben lehetőségként vagy kötelezettségként írják elő az e-aláírás használatát. A cégeljárásban az ügyvédek, a cégbíróságok, az állami hivatalok és a kereskedelmi bankok is szinte teljes körűen átálltak az eddigi papíralapú ügyintézésről az elektronikus ügyvitelre. Az államigazgatási szervek mellett pedig a gazdasági szektorban is bővült a dokumentumok elektronikus hitelesítése.

Egyelőre feltörhetetlen
Egyre több pénzintézet alkalmaz elektronikus aláírást a banki szolgáltatásoknál. A cégeljárás gyorsult és olcsóbbá vált azzal, hogy a vállalkozások elektronikusan és nem nyomtatott formában juttatják el a banknak a papíralapú cégdokumentumokat. Az elektronikus cégeljárási szolgáltatás ráadásul díj-, jutalék- és költségmentes. Az e-hiteles cégkivonat pedig bankszámlanyitáshoz, -változtatáshoz, valamint hitelügyintézéshez is benyújtható. Sőt a közjegyzői okiratokat is gyakran elektronikusan kéri a bank, a jövőben a bírósági végrehajtók megkereséseit is ilyen módon kezelnék." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.   

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr291444495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása