Egymilliárd dollárt ér a Twitter?
2009. október 01. írta: vecseilaszlo

Egymilliárd dollárt ér a Twitter?

Újabb 100 millió dollár tőkét készül bevonni a Twitter - értesült a céghez közeli bennfentes forrásokból a Wall Street Journal. A tranzakció 1 milliárd dollárra értékeli a céget, amelynek felhasználói már vannak, üzleti modellje továbbra sincs.

Forrás: HWSW
Szerző: Bodnár Ádám


"Egymilliárd dolláros cég, bevétel nélkül
A Twitter két korábbi befektetője, a Spark Capital és az Institutional Venture Partners újabb tőkét pumpálna a vállalatba, emellett két új befektető, a T. Rowe Price Group és az Insight Venture Partners is beszállna a webes cégbe. A befektetések alapján a Twitter értéke 1 milliárd dollár, ami nagyjából háromszorosa a februári becslésnél, amikor a cég utoljára pénzt kapott.

A comScore adatai szerint augusztusban több mint 54 millió látogatója volt a Twitternek, ez több mint tízszerese a tavaly augusztusinak. Egyre többen kapnak rá a 140 karakteres rövid üzenetek küldésére és olvasására, egyre több szoftver és szolgáltatás épül a Twitterre, de a vállalat továbbra is adós az üzleti modellel, egyelőre senki sem tudja, miből és hogyan lesz bevétel. Az elmúlt hónapok során többször felröppentek pletykák arról, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr831418663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása