15 millió euróra perli egy francia kiadó a Google-t
2009. október 01. írta: vecseilaszlo

15 millió euróra perli egy francia kiadó a Google-t

A francia La Martiniere csoport, mely a híres Le Seuil kiadót is irányítja, bíróságon támadta meg az amerikai Google keresőóriást a keresőmotorja miatt. Korábban még soha egyetlen kiadó sem támadta meg motorja miatt a kaliforniai céget. A Le Seuil-t a kiadók szakszervezete és az írók szövetsége is támogatja.

Forrás: Hírszerző - sokat jelent

"Yann Colin, a La Martiniere ügyvédje szerint le kell állítani a Google Books projekt azon részeit, melyekre nincs engedélye a cégnek, mivel az illegális és veszélyes a kiadókra nézve. A könyvek digitalizálása reprodukciónak minősül, a törvény szerint az pedig a szerző joga. Az ügyvéd azzal vádolja a céget, hogy válogatás nélkül mindent digitalizálnak, minden didaktikus célt figyelmen kívül hagynak a projekt során. Ez a szolgáltatás ingyenes a Google-nek, a netezőnek, ám nem ingyenes a kiadónak - mutatott rá az ügyvéd.

Az ügyvéd" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr931418563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása