Weblap üzleti modell 1
2009. szeptember 25. írta: vecseilaszlo

Weblap üzleti modell 1

Jónéhány nagyon sikeres webalkalmazást láthatunk és használhatunk minden nap. A siker jó esetben pénzt is hoz a konyhára. Ma azokat az összetevőket boncoljuk szanaszét amelyek segítségével weblapunkból valódi üzleti alkatrészt kovácsolhatunk.

Forrás: WebMania.CreativeConsulting

"Nemrégiben tartottam egy 5 percesre tervezett 3 diából álló zanzásított, gondolatébresztő előadást egy weblap átalakításához. Azt gondoltam, hogy habár a résztvevők koránt sem webes szakértők nagyjából mindenki tisztában lesz az elmondottakkal, csak szükségük van valakire aki összefoglalja a számukra. Végül a 3 perc helyett majdnem 40-et beszéltem, és az előadás végén egyikük forradalminak nevezte a gondolatokat. Gondoltam megosztom itt, hátha másnak is a segítségére lesz.

Weblap üzleti modell

Az elmúlt 10 éveben erőteljesen megváltozott arra a kérdésre adott válasz, hogy miért is akarunk megjelenni a weben. 10 éve még többnyire azt a választ kaptuk, hogy mert muszáj, mivel mindenki megjelenik és legyen fenn rólunk is valami. Ekkor született sok-sok nyomtatott prospektust leképező statikus weblap.

Mára a web arca teljesen megváltozott, és jó néhány külföldi és egy-két magyar weblap letett ezt-azt az asztalra amiből láthatjuk, hogy a weblapok üzleti szempontból jóval hatékonyabbak lehetnek bármi más eszköznél. Egyre többször találkozom azzal a megértéssel megrendelői oldalon, hogy a weblap nem csak egy kommunikációs eszköz, hanem egy valós szolgáltatás ami akár jelentős profitot is hozhat a cégnek.

Ahhoz azonban, hogy weblapunkat így is tudjuk használni jelentős szemléletbeli és működtetésbeli változtatásokra van szükség az esetek döntő többségében. A módosításhoz, optimalizáláshoz nem lehet adni egy pontos leírást, de az üzleti modell megértésével bárki bármilyen témára könnyedén alkalmazhatja azt.

A Koncepció
Az első lépés a weblap koncepciójának meghatározása. Ez praktikusan azt jelenti, hogy maximum egy mondatban megfogalmazzuk, hogy miről szól a weblap." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr181406005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása