Tinik az interneten
2009. szeptember 23. írta: vecseilaszlo

Tinik az interneten

A tinédzserek véleményét napjainkban egyre inkább befolyásoló erő az internet, amelyet a 14–18 éves korosztály 80 százaléka legalább hetente látogat. A heti netezők közül pedig csaknem kétharmaduk minden nap fellép a világhálóra.

Forrás: DIGITÁLIS MÉDIA Tények könyve 2009 (p.30.)

"Az idősebb korosztályokkal összevetve szignifikánsan többen chatelnek, csevegnek barátaikkal, ismerőseikkel (93 százalék), játszanak online másokkal (77 százalék), de kiugró arányban használják a Wikipédia szolgáltatásait is (76 százalék). Ez a korosztály jár élen a netes videófeltöltésekben, és ők azok, akik nem rejtik véka alá mondanivalójukat: több mint 50 százalékuk szól hozzá a fórumokhoz, kérdez, megosztja ismereteit. A kutatási eredményekből jól látszik, hogy a tinik meglehetősen aktívak, magabiztosan mozognak a világhálón.

A netező 14–18 évesek érdeklődési köre is sajátosságot mutat az idősebb korcsoportokhoz képest. Szívesen beszélgetnek filmekről, a moziról, és látogatnak ehhez kapcsolódó weboldalakat. Érdekli őket a számítástechnika, a mobiltelefon és mobilkommunikáció, de 50 százalék feletti a szórakoztató elektronika iránti nyitottság is körükben. A szépség és a divat, valamint a könnyűzene " ... >>

Kapcsolódó táblák:
Hazai portálok és lapcsoportok napi látogatóinak összetétele életkor szerint (p.30.)


 

Érdeklődési kör (témák, amelyekkel szívesen foglalkoznak, amelyekről szívesen hallanak, olvasnak információkat, beszélgetnek) (p.31.)

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr191399625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása