E-Shopping Report 2009
2009. szeptember 21. írta: vecseilaszlo

E-Shopping Report 2009

Az E-Shopping Report a KutatóCentrum éves tracking elemzése, ami a hazai internetezők online vásárlási szokásait vizsgálja, átfogó képet nyújtva a magyarországi online kereskedelemről. Az elemzés segítségével nyomon követhetjük a gyakori internethasználók vásárlási attitűdjének változásait és mérhetjük az internet vásárlásban betöltött szerepének alakulását.

Forrás: Kutatócentrum

"A nagymintás felmérés keretein belül a magyarországi 18-64 éves internetező lakosságot kérdeztük online vásárlási szokásaikról. A felmérés 2009 júliusában zajlott, 3289 fő megkérdezésével. A válaszadók nem, életkor, településtípus és iskolai végzettség tekintetében reprezentálják az aktív korú (18-64 év közötti) gyakori internetet használó népességet.

A másodlagos adatgyűjtés során egyrészt más, a témához kapcsolódó kutatások releváns eredményeit, valamint egyéb forrásokból származó információkat is integráltuk az elemzésbe.

Növekvő online piac
Míg 2005-ben a felnőtt lakosságnak alig egynegyede használta az internetet, mára már a 18-64 évesek fele legalább hetente "online", és további 8-10% próbálta már ki a világháló nyújtotta előnyöket. Az internetezők számának növekedésén túl az elmúlt években az online vásárlási kedv is folyamatosan emelkedett; míg tavaly az aktív (legalább hetente) netezők 62%-a vásárolt már valaha a világhálón keresztül, az idei felmérés tanúsága szerint" ... >>

Kapcsolódó diagramok:
az internet penetráció és az online vásárlók arányának változása a 18-64 éves népességen belül

 

egyes termékcsoportok online vásárlási gyakoriságának változása (bázis: legalább hetente internetezők)

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr671396144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása