Online látogatói médiatérkép
2009. szeptember 18. írta: vecseilaszlo

Online látogatói médiatérkép

GfK-Medián webAUDIENCE: TOP 50 site a nem-kor tengelyen

 
 
Kiadja: Neo Interactive Kft.
Felelős kiadó: Soós Gergely
 
"A mátrixban a magyar internetezők által leginkább látogatott 50 site-ot helyeztük el a nem és az életkor tengelyek mentén. Az ábra jobb oldalán találhatóak a nőiesebb oldalak: minél távolabb esnek az y tengelytől, annál inkább nőies a látogatótáboruk. A magyar internetezők átlagéletkora 33 év, az ennél idősebb közönséggel rendelkező site-ok az ábra felső részén, míg a fiatalabbak az alsó felén helyezkednek el. Értelemszerűen, minél inkább hasonlít egymásra két site közönsége, annál közelebb vannak egymáshoz a koordináta-rendszerben. Minél nagyobb egy site látogatottsága, annál nagyobb buborékkal jelöltük. A legnagyobbak (Google, [origo]) középen helyezkednek el,
mert szinte mindenki látogatja őket. 
 
Megvizsgálva, milyen oldalak helyezkednek el a koordináta-rendszer vízszintes tengelyének két szélén, látható:a legnagyobb női olvasótáborral rendelkező site-ok nem meglepő módon az életmóddal, az egészséggel, a gyermekneveléssel és más nőies témákkal foglalkozó lapok,mint a NőkLapjaCafé, a hoxa.hu és a hazipatika.hu.
A másik véglet az informatika, térkép, sport és autós oldalak (mint a GoogleMaps, a Prohardver és a TotalCar), ahol a férfi látogatók találhatók meg jóval nagyobb arányban.
 
A GfK-Medián webAUDIENCE adataiból kiderül, hogy leginkább az idősebb korosztály szokott totózni, lottózni, a mátrixban is jól látszik, hogy jellemzően idősebbek látogatnak a szerencsejatek.hu site-ra is. E mellett az ingatlan.com, a StoryOnline és a figyelő.net látogatóinak átlagéletkora is 38 év körül alakul, így az átlagnál idősebbnek mondhatók.
Az 50 legnépszerűbb site közül a myVIP közösségi oldal számít a legfiatalabbnak, és hasonlóan fiatalosak a tanuláshoz, munkához, informálódáshoz köthető site-ok, mint például a sztaki.hu online szótár, a Wikipedia online enciklopédia, valamint a menetrendek.hu is."
 
 

 
 
 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr771389982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása