Az elektromos vezetékeken keresztül is netezhetünk
2009. szeptember 16. írta: vecseilaszlo

Az elektromos vezetékeken keresztül is netezhetünk

Használjuk a fali konnektort a wifi alternatívájaként: fali aljzatba az adapterrel, kábelt a gépbe, kész a biztonságos hálózat.

Forrás: ITcafé
Szerző: Ifj. Zettner Tamás


"Az elektromos hálózaton történő adatátvitel ötlete korántsem számít újdonságnak, a wifi alternatívájaként aposztrofált technológia már évek óta rendelkezésre áll: az ezredforduló évében alapított HomePlug Powerline Alliance 2001-ben dolgozta ki és fogadta el HomePlug 1.0 névre hallgató első szabványát, melyet 2005-ben a HomePlug AV, 2007-ben pedig a HomePlug Command & Control követett. A szervezet tagjai között ma olyan óriásvállalatokat találunk, mint a Cisco Systems, az Intel, a Motorola, a NEC vagy a Texas Instruments.

Kábel kábel hátán
Az alapötlet rendkívül egyszerű: mivel az elektromos áram nélkülözhetetlen része mindennapi életünknek, az energiát készülékeinkbe eljuttató vezetékek gyakorlatilag minden háztartásban és munkahelyen megtalálhatóak. A kábeleken érkező áramot" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr401384620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása