Soha nem volt ennyire veszélyes az internet
2009. szeptember 10. írta: vecseilaszlo

Soha nem volt ennyire veszélyes az internet

Az IBM X-Force Security csapata által készített jelentés szerint biztonsági hibáktól, hiányosságoktól és kockázatoktól hemzseg a világháló.

Forrás:
SG.hu - Internet & Tudomány
Szerző: Berta Sándor


"A csoport szakértői mindenekelőtt arra hívták fel a figyelmet, hogy az előző év hasonló időszakához képest az idei esztendő első felében robbanásszerűen nőtt a káros hivatkozások száma. A növekedés mértéke 508 százalékos. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy ezek a linkek már nem csak a kártevőket tartalmazó oldalakon találhatók meg, hanem gyakorlatilag bármelyik blogban, az online keresők használatakor, a fórumokban és az online magazinok oldalain összefuthatnak velük a felhasználók.

A módosított hivatkozások célja, hogy hozzáférést szerezzenek a különböző rendszerekhez, hogy ott adatokat manipulálhassanak. "A riportban leírt és megfigyelt trendek arra mutatnak, hogy az internet egyfajta vadnyugat lett, ahol senkiben sem bízhatnak az emberek" - jegyezte meg Kris Lamb, az X-Force csoport vezetője. A kutatók tapasztalatai alapján rendkívüli módon megnőtt" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr121361213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.09.10. 11:29:52

Ezek azok az adathalász webhelyek, amikről a windows mindig értesít netezés közben? Én azokat mindig becsukom :)
süti beállítások módosítása