Online aukciósházak - a biztonságos vásárlás titka
2009. szeptember 04. írta: vecseilaszlo

Online aukciósházak - a biztonságos vásárlás titka

Egyre látogatottabbak az olyan online piacterek, mint a Vatera vagy a TeszVesz. Utóbbin naponta mintegy tízezer termék cserél gazdát. Milyen visszaélések a jellemzőek és hogyan védekezhetünk ellenünk?

Forrás: Bankweb.hu

"Az aukciós portálokon magánszemélyek hajtanak végre adásvételeket. Ha a megunt, használt tárgyait valaki egy ilyen portálon értékesíti, a tranzakcióval nem jön létre fogyasztói szerződés – mondta el Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) társadalmi kapcsolatok főosztályának vezetője. Ezzel tehát "elfelejthetjük" a jótállásra vonatkozó szabályokat, csakúgy, mint a távol lévők között kötött szerződésekre vonatkozó nyolc napos szabad visszalépés lehetőségét. Érvényesíthető azonban a Polgári Törvénykönyvben szereplő, hibás teljesítésre vonatkozó paragrafus.

A weboldal üzemeltetője ebben az esetben csak az adásvétel helyét biztosítja, ő maga nem vesz részt elektronikus kereskedelemben. Ezzel magyarázható, hogy nem kötelezhető arra, hogy telefonos ügyfélszolgálatot működtessen. Az esetleges visszaélések tekintetében saját üzletszabályzata irányadó, igaz, hogy ennek be nem tartása nem szankcionálható – mondta Kathi Attila.

Emellett a portál tulajdonosának kötelessége" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr501357151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása