AdWords célzási és követési tippek
2009. szeptember 02. írta: vecseilaszlo

AdWords célzási és követési tippek

Ismeri egyes földrajzi piacainak AdWords megtérülési (ROI) értékét? A keresési és a tartalmi hálózaton való megjelenés optimális arányát keresi? Sikeresen célozza hirdetéseit? Az alábbiakban néhány tippet olvashat hirdetései hatékony célzásához és követéséhez.

Forrás: Google Conversion University
Szerző: Alden DeSoto


"1. tipp: Célozza meg a földrajzi piacokat AdWords-kampányokkal
AdWords-fiókja egy vagy több kampányt tartalmazhat. Mindig található benne legalább egy kampány, melynek neve alapértelmezés szerint "1. kampány" vagy hasonló, hacsak Ön meg nem változtatta azt (a Kampánybeállítások szerkesztése linkre kattintva). A kampány beállításainak személyre szabásával adott földrajzi területre, illetve adott nyelvet beszélő felhasználókra célozhatja a kampány hirdetéseit és kulcsszavait.

Ha például különböző piacokra, például Magyarországra és Németországra céloz hirdetéseket, akkor érdemes lehet minden ilyen piachoz külön kampányt létrehozni. Az egyes kampányokhoz célnyelvet is választhat. Vegye azonban figyelembe, hogy azon a nyelven kell megírnia a hirdetéseit, amelyet az adott kampányhoz kiválasztott.

2. tipp: Kövesse a befektetés megtérülését földrajzi piac szerint
Ha a különböző földrajzi piacokhoz külön AdWords-kampányokat hoz létre, így könnyebben követheti az egyes régiókban elért ROI-t a Google Analytics segítségével. Ez hasznos lehet, mivel kulcsszóvásárlásait az egyes piacokhoz igazíthatja. Az AdWords-kampány jelentés Kattintások lapján (a Forgalom forrásai: AdWords részben) megtekintheti egyes AdWords-kampányai teljes hirdetési költség, bevétel és ROI adatait. Ha a kampányok konverziós rátája érdekli, kattintson a jelentés Célkonverzió lapjára." ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr31354929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása