Mit kell tartalmaznia a stratégiai marketingtervnek?
2009. augusztus 27. írta: vecseilaszlo

Mit kell tartalmaznia a stratégiai marketingtervnek?

A marketing - mint bármely vállalati tevékenység - nem lehet sikeres megfelelő tervezés és stratégia kialakítása nélkül. Ezek hiányában ugyanis irányíthatatlan lépéseket teszünk csupán, és megeshet, hogy hiábavalóan pazaroljuk erőforrásainkat. A marketingterv kidolgozásával azonban megfogalmazhatjuk célkitűzéseinket, valamint azokat a lehetséges útvonalakat, amelyeken keresztül elérhetőnek, megvalósíthatónak érezzük őket.

Forrás: Marketing Info - marketing tudásportál
(a Marketing Info korábbi cikkeit csak regisztrált felhasználók olvashatják. A regisztráció ingyenes)
Szerző: Gaborják Éva


"Az alábbiakban pontokba szedtük a legfontosabb információkat, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen stratégiai marketingtervből sem:

1. Vállalati célkitűzések: misszió, vízió
A siker eléréséhez a marketingnek a vállalat érdekeinek megfelelően kell dolgoznia. Éppen ezért fontos, hogy a társaság célkitűzései a marketingterv kidolgozása során is mindig szem előtt legyenek. A marketing mint részterület saját küldetése nem lehet pusztán öncélú, azt a cég missziójából következtetve kell kialakítanunk és megfogalmaznunk. Csak akkor lehetünk hatékonyak, ha a marketing és valamennyi tevékenység lépései ugyanabba az irányba, vagyis a közös vállalati célok megvalósításának irányába haladnak.

2. Pénzügyi összefoglaló
A vállalat céljait nem csupán szavakban szükséges megfogalmazni, érdemes a kimutatásokat is áttekinteni és számokba önteni a forgalomra, bevételre és nyereségre vonatkozó elképzeléseinket. Egy jól áttekinthető ábra tömören és mégis látványosan jelzi az elvárásokat, amelyek ismeretére annál is inkább szükség van, mivel a marketing - 4 alappillérének: a termék-, ár-, forgalmazási és promóciós politikának köszönhetően - a cég valamennyi tevékenységi területére hatással van.

3. Piaci áttekintés
Marketingcéljaink és az elérésükhöz vezető út kijelöléséhez alaposan ismernünk kell" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr611340119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása