Újdonság az AdWords-ben: ajánlatszimulátor
2009. augusztus 17. írta: vecseilaszlo

Újdonság az AdWords-ben: ajánlatszimulátor

A Google AdWords fiókok egy új eszközzel bővültek: az ajánlatszimulátor megmutatja a különböző ajánlatok lehetséges hatását a hirdetés eredményeire. Használatával arra a kérdésre kapunk választ, hogy „mennyi megjelenítést vagy kattintást kapna a hirdetés, ha más maximális kattintásonkénti árat használnánk?”

Forrás: Google

A Google több szolgáltatása hivatott megkönnyíteni a marketingesek életét azzal, hogy keresési adatokat oszt meg a felhasználóival, ilyen például az Insights for Search is. Segítségével kommunikációs aktivitások előtt az üzenetek tesztelhetők, míg kampány után a reklám hatása figyelhető a keresések számának követésével. Az AdWords ajánlatszimulátor használatával megtudható, hogy mi történt volna különböző kulcsszólicitek beállítása esetén. Az ajánlatszimulátor az előző hét nap adatai alapján újraszámítja a hirdetés lehetséges megjelenítéseinek és kattintásainak számát más maximális CPC-ajánlat választásakor, illetve azt, hogy mennyibe kerültek volna ezek a kattintások. Fontos, hogy a szimuláció során az egyetlen változó a maximális kattintásonkénti ár, mivel egyéb paramétereket (minőségi mutató, versenytársak tevékenysége, forgalomváltozások) a rendszer nem vesz figyelembe.

Az ajánlatszimulátor az AdWords-fiókok „Kulcsszavak” lapja alatt, a megfelelő kulcsszavak mellett lesz elérhető a Max. CPC oszlop ajánlatszimulátor ikonjára kattintva.

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr991307409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása