A hosszú url-ekre kevesebben kattintanak
2009. június 04. írta: vecseilaszlo

A hosszú url-ekre kevesebben kattintanak

Több kutatás eredményei is azt mutatják, hogy a találati listán ugyanazon a helyen lévő rövid url-ű oldalra akár kétszer annyian is kattintanak, mint a hosszú url-űekre. A hosszú url-ek a következő találatra vezetik a látogató tekintetét, így azokra az oldalakra, amelyek előtt hosszú url-ű találat van, több látogatóhoz jutnak a keresőkből.

Forrás: OnlineMarketingWelt.hu - szemezgetés német nyelvű online marketinges, keresőoptimalizálós blogokból, cikkekből

"A MarketingSherpa egy vizsgálatában arra a következtetésre jutott, hogy a rövid url-ek ugyanazon a találati helyen kétszer annyi kattintást vonzanak, mint a hosszúak. A tesztalanyok a hosszabb url-eket ugyan tovább nézték, a teljes találatot azonban rövidebb ideig. Ebből arra lehet következtetni, hogy a hosszú url elvonja a figyelmet a címről és a leírásról (title és description).

Más kísérletek is hasonló eredményeket mutatnak. A hosszú url-ek egyenesen a következő találatra vezetik a látogatók figyelmét, így ezekre sokkal gyakrabban kattintanak - átlagosan 2,5-ször többen. És mivel a következő találat általában egy konkurens oldal, így a hosszú url-ekkel a konkurenciának egy csomó keresőoptimalizálási költséget megspórolhatunk.

Az ilyen vizsgálatok azt erősítik, hogy a keresőoptimalizálás célja nem pusztán a jó helyezések elérése. A top-pozíciók nem jelentik automatikusan a legtöbb kattintást, legtöbb látogatót.

A keresők ma már olyan fejlettségi szintet értek el, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr581155621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása