Új trendek és módszerek az ergonómiában
2009. április 29. írta: vecseilaszlo

Új trendek és módszerek az ergonómiában

Rung András: Mint előadó és mint vendég a mai délutánomat a Magyar Ergonómiai Társaság „Szoftver-ergonómia: Intelligens termékek és szoftverek használhatósága” című szakmai napján töltöttem. Az én előadásom a magyar weblapok típushibái 2009-ben címmel került be az előadások sorába.

Forrás:
Ergománia - Használható honlapot mindenkinek!
Szerző:
Rung András

"Az első előadó Hercegfi Károly volt az Ergonómiai Tanszékről Empirikus és analitikus szoftver-ergonómiai vizsgálati módszerek alkalmazása a gyakorlatban című előadásával. Az előadás lényege az volt, hogy bemutatta milyen módszereket alkalmaztak az elmúlt 10 évben a web és a szoftverergonómiai projektekben. Az izgalmas előadásnak csak néhány elemét emelném ki, hisz mind elsorolni lehetetlen lenne.

A tanszék elsősorban nagyobb projekteben vett részt az utóbbi években. 2008-ban a Generali-Providencia és a Magyar Telekom ügyfélszolgálati rendszereinek tesztelése kapta a legnagyobb szerepet (korábbi nagy projektek keretében a Graphisoftnak és az Eurocontrol légiirányításnak is dolgoztak). A fő hangsúly az INTERFACE nevű alkalmazás használatának bemutatásán volt. Ez  egy komplett tesztelési keretprogram. Rögzíti a teszt résztvevőjének cselekvéseit, mimikáját és testmozgását, az egérmozgást, billentyűzetről való bevitelt, szívritmusát és bőrvezető képességének megváltozását. Az eszköz nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr431084756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása