Zuhan, zsugorodik a zenepiac - a könyvpiac viszont virul
2009. február 04. írta: vecseilaszlo

Zuhan, zsugorodik a zenepiac - a könyvpiac viszont virul

Újabb drámai zuhanást könyvelhetett el a zenepiac, Amerikában az idén mintegy 14 százalékkal esett vissza a lemezeladás, a hazai piacon azonban még ennél is nagyobb, 15-20 százalékos zuhanással számolnak. A könyvpiac visszaesésre nem, csak stagnálásra számít.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: AS Network - Mézes Gergely


(részlet)
"Nem vár ennyire tragikus év a könyvpiacra, legalábbis Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója szerint fölöslegesen riogatnak azok, akik 5-20 százalékos visszaesésről beszélnek. Konkrétumokat ugyan csak február végére, március elejére ígér, ám azt mondja, a tavalyi évhez hasonló, körülbelül 66,9 milliárdos összeforgalom várható. „Ez ugyan nem fejlődés, csak stagnálás, de így is szép eredmény” – mondta az igazgató.

Zentai Péter László szerint a Gutenberg-galaxisra nem ró akkora terhet a digitális kor, mint a zenepiacra, mert szerinte a könyv annyira jó termék, hogy „ha most találnák ki, akkor is megverné a számítógépet.” Ezt szerinte az is bizonyítja, hogy a neten forgamazott termékek között még ma is a könyv az első, körülbelül kétszer annyit adnak el belőle, mint például elektronikai eszközökből. Az igazgató" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr77920621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása