Könyváruházak csatája
2009. január 09. írta: vecseilaszlo

Könyváruházak csatája

Ebben és következő írásaimban a három legnagyobb hazai internetes könyváruházat, az Alexandrát, a Bookline-t és a Librit fogom elemezni.

Forrás: JUzer EXpiriensz - A felhasználó értékes élménye
Szerző: Bővíz László


"Mindháromnak a mai, 2009. január 2-ai lementett állapotát rakom górcső alá, nehogy lehetősége legyen a később sorrakerülőnek a másik hibáit olvasva javítania :)

Kezdem az abc szerinti elsővel: alexandra.hu

Első pillantásra nagyon zsúfolt. Nincs tér, túl sokat akar egyszerre mutatni ez a nyitólap, ezért épp az ellenkezőjét éri el.

Az Alexandra felirat alatti négy vízszintes könyvreklám elrendezése elnyomja az alatta lévő tab-os fő árukategória választót. A tabfüleken alkalmazott grafika" ... >>
 

2. rész:
"A Keresőben meg kell adni, hogy címben, szerzőben vagy egyebekben keresünk.
Valószínűleg valami technikai szempontból született így, mindenesetre egyáltalán nem szolgálja a könnyű használatot. Ne kelljen semmilyen adatkategóriát kiválasztani, hanem keressen mindenben. Ha sok találat lesz, akkor majd úgyis tovább szűkít a látogató, de sokkal valószínűbb, hogy egyből rálel valami számára érdekesre. Az összetett keresés alig nyújt ennél többet. A kereső jóságát, most nem elemzem részletesen. Legyen elég annyi, hogy hagy maga után kívánnivalót, mert rendszeresen nem talál meg létező könyveket szótöredék alapján." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr74863760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása