Interneten vásárolna, de aggódik? Itt a segítség!
2009. január 08. írta: vecseilaszlo

Interneten vásárolna, de aggódik? Itt a segítség!

Egyre több webáruház, virtuális bolt csábít e-vásárlásra, folyamatosan nő is az online vásárlók száma. Az interneten a hazai üzletek mellett a világ összes webáruházában böngészhetünk, sőt erre az üzletágra netes piactereket is kialakítottak (eBay, Amazon.com stb.).

Forrás: Világgazdaság Online

"Fontos azonban tisztában lenni azzal is, hogy különbség van a hazai – vagy az Európai Unió területén belüli –, illetve a tengerentúli vásárlások között. Az unió alapelvei közül az egyik az áruk szabad áramlásának elve. Ez azt jelenti, hogy az egyes tagállamok különböző gazdaságvédelmi eszközökkel (például vámokkal) nem korlátozhatják az áruk behozatalát vagy kivitelét.

Ennek nyomán az EU-hoz történő csatlakozás egyben a vámunió részévé válást is jelenti, tehát a tagállamok közötti áruforgalom vámmentesen történik. Ha veszünk például egy mobiltelefont vagy egy laptopot Németországban," ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr53862649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása