Keresőoptimalizálás és hatékony weblap 1.
2009. január 07. írta: vecseilaszlo

Keresőoptimalizálás és hatékony weblap 1.

Mivel a keresőoptimalizálás és a webergonómia is meglehetősen új fejlesztési területek az emberek nem nagyon tudják, hogy mit kezdjenek velük. Azt meg végképp nem tudják, hogy ha mind a kettőt szeretnék (azaz, hogy az emberek megtalálják weblapunk és használni is tudják), akkor hogyan hangolják össze a két fejlesztést.

Forrás: Ergománia - Használható honlapot mindenkinek!
Szerző:
Rung András

"A legrosszabb megoldás, ha a kettőt egymásutáni sorrendbe szervezik. Igen nehéz használhatóvá tenni egy pusztán csak optimalizálásra kihegyezett oldalt, és egy tökéletes ergonómiájú oldal megtalálhatóságát is nehéz utólagosan megoldani.

Az ideális világban a keresőoptimalizálás és a webergonómia kéz a kézben haladnak előre. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a Google és az összes többi kereső azon dolgozik, hogy a sok lehetőség közül a legpraktikusabb, legnépszerűbb oldalakat emelje ki. Ez ellen dolgozik az, hogy ezek a keresési eszközök messze nem tökéletesek, és mindenki szeretné, ha ő jönne be elsőnek, azaz optimalizál, ahogy csak tud (feltéve, ha tudja mi az és még pénze is van rá).

Néhány írásban áttekintem, hogy melyek azok a változtatások (nem kimerítő jelleggel), amelyekben a keresőoptimalizálás (más néven seo, mint search engine optimization) és az ergonómia egymást segítik, illetve egymásnak keresztbe tesznek." ... >>
 

Kapcsolódó cikk:
Jakob Nielsen: Usability ROI Declining, But Still Strong

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr67856872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása