Karácsonyi ajándék a Google-től
2009. január 06. írta: vecseilaszlo

Karácsonyi ajándék a Google-től

A Google mától magyarul is elérhetővé tette több mint 200 hazai hírforrásból táplálkozó hírgyűjtőjét, a News néven közismert Google Hírek-et.


Forrás: PCWORLD.üzlet
Szerző:
Turcsán Tamás

"A Google Hírek egy negyvenhárom földrajzi régióban, huszonnégy eltérő nyelven elérhető komplex szolgáltatás, amely lehetővé teszi felhasználóinak, hogy könnyedén hozzáférhessenek a különböző hírportálok által a világ bármely részén történő eseményekről írott cikkekhez, beszámolókhoz. A Hírek oldalán főcímek és a cikkek rövid összefoglalói találhatók, valamint egy szám, amely azt mutatja meg, hogy az adott hírt hány forrás közölte le valamilyen formában.

A címekre kattintók az eredeti cikkekhez, míg az alaposabb ismereteket szerezni kívánók a számra klikkelve az összes, abban a témában írott anyaghoz juthatnak el. Így a felhasználók ahelyett, hogy csak egy internetes lap egyetlen írását olvasnák el," ... >>
 

Kapcsolódó cikk:
Beindult a Google Hírek - Bezárhatnak a magyar hírgyűjtők?

"Miközben én az ünnepi töltött káposzta alkatrészeiért álltam sorba, a Webisztán már megírta a lényeget: Itt A Google Hírek, vagyis a magyar hírforrásokból dolgozó, magyar nyelvű Google News."

Forrás: médiablog.hvg.hu
Szerző:
pollner

"Nagy dolog, óriási megtiszteltetés, de nem hiszem, hogy gyökeresen változtatná meg a hazai hírzabálók életét. Feltételezem, hogy aki csak át akarja futni a főcímeket, vagy egy témára akar rákeresni, az továbbra is a Hírkeresőt használja, aki meg pontosan tudja, melyik hírforrások érdeklik, inkább saját RSS olvasót használ. Az a kisebbség, aki témák, nem pedig hírszolgáltatók szerint akarja látni a híreket, eddig kitűnően elvolt a" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr24855660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása