A neten még vesznek a britek
2008. december 22. írta: vecseilaszlo

A neten még vesznek a britek

Beváltották a brit vásárlók az egyre kétségbeesettebb kiskereskedők reményeit.


Forrás: Népszabadság Online
Szerző:
R. Hahn Veronika

"December második hétfőjén ezúttal is tetőfokára hágott az online vásárlási láz, és mintegy 320 millió font cserélt gazdát. A várakozásnak megfelelően a csúcsidőszak ebédidőre, déli 1 és 2 óra közé esett.

Az ebédszünet közepe táján másodpercenként 16 ezer fontot (több mint 4,8 millió forint) költöttek a brit fogyasztók, akik előzetes számítások szerint a teljes karácsonyi szezonban 13 milliárd fontot hagynak online üzletekben. Az elmúlt évhez képest ez 15 százalékos emelkedés. A becsült adatok szerint a második hétfő az év legforgalmasabb internetes bevásárlónapjának bizonyult. A hitelkártya társaságok szerint a munkanap végére több mint kétmillió tranzakcióra került sor.

Az IRMG elnevezésű internetes kiskereskedelmi érdekvédelmi szervezet adatai arra utalnak, hogy a tavalyi 56 százalékkal szemben az idén a vásárlók 77 százaléka kívánja az ajándékok legalább felét az interneten beszerezni. A megahétfő slágerei:" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8834044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása