Milyen a jó honlap?
2008. december 19. írta: vecseilaszlo

Milyen a jó honlap?

Milyen a jó honlap?


Forrás: onLime - blog az online kutatásról - és nem csak arról
Szerző: Kurucz Imre


"Szerdán hirdették ki Az Év Honlapja pályázat győzteseit. A díjátadót "A honlapod a holnapod" címmel egy workshop előzte meg, és engem is felkértek, hogy tartsak előadást a fiatalok internet-használatáról.

A Hotel Flamencoban rendezett szakmai összejövetelen a már meglévő (InterBus és VMR) adatokon túl annak a 300 fős reprezentatív online kutatásnak az eredményeit is bemutattam, amelyet éppen e workshop kedvéért végeztünk el a 18-25 éves netezők körében.

Ez a minikutatás a workshop témájához kapcsolódott, tehát a "milyen egy jó honlap" kérdéskört járta körül. Igen, tudom, hogy egy ilyen vizsgálat alapvetően kvalitatív módszereket kíván: ügyfeleknek, konkrét honlap esetén én is inkább fókuszcsoportokat vagy speciális kvalitatív honlap-teszteket ajánlanék (mint amilyen az NRC egérkövetős használhatósági tesztje vagy a Meroving szemkamerás vizsgálata) - egy, a témát általánosságban bemutató előadáshoz azonban a gyorsabb és költséghatékonyabb online kvanti kutatás is tökéletesen alkalmas volt.

Az összes eredményt természetesen nem fogom itt közölni (aki kíváncsi rá, jelezze - szívesen elküldöm neki a prezit), néhány érdekesebb adatot azonban megosztok Veletek." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr42826704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása