Nem minden webbolt biztonságos
2008. december 18. írta: vecseilaszlo

Nem minden webbolt biztonságos

A magyarországi elektronikus kereskedelmi helyek biztonsága és a különböző törvényi szabályozóknak való megfelelőségük erősen változó.

Forrás: sg.hu - informatika & tudomány

"A karácsonyi vásárlási roham kezdete előtt a kancellár.hu Zrt. biztonsági szakértői egy tucat elektronikus kereskedelmi egység informatikai biztonságát és adatvédelmi megfelelőségét vették górcső alá, meglepő eredménnyel. A vizsgálatokra november második felében került sor, melynek keretében Magyarország 12 jelentős - független szervezet által kiválasztott - virtuális áruházát látogatták meg az információ és adatbiztonság szakértői.

A felmérések próbavásárlások segítségével történtek, melynek során a szakértők elemezték a vásárlás folyamatát és a rendszerek látható részeinek biztonságát. A vizsgált oldalak több mint 90%-a a felhasználó név, jelszó és egyéb érzékeny adatokat titkosítás nélkül fogadta. Kivételt csak a hitelkártyás tranzakció adatok képeztek, melyek közvetlenül a banki szerverekre jutnak el. A vásárlók munkamenetei több esetben is eltulajdoníthatónak bizonyultak, mely személyes adatok kiszivárgásához, a felhasználó identitásának ellopásához vezetnek.

A legtöbb esetben teljes mértékben hiányzik vagy legalábbis részleges" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr89826460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása