Hogyan készítsünk ronda weboldalt - 10 lépésben
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

Hogyan készítsünk ronda weboldalt - 10 lépésben

Azt hihetnénk igazán könnyű igénytelen és csúnya weboldalt készíteni. Pedig valójában nehéz, ennek ellenére nem kevesen vannak, akiknek sikerül…


Forrás: Techline
Szerző:
Jabba

"Ronda weboldalt készíteni nehéz, mégpedig azért, mert szinte mindenkibe szorult több-kevesebb ösztönös jó ízlés és persze racionalitás is. Ilyen például, hogy narancssárga háttérre nem írunk sárga betűvel, mert nem lehet elolvasni, fekete háttérre nem írunk világító fehérrel, mert 10 perc múlva kifolyik a szeme a kontraszttól a nézőnek és így tovább. Ezekhez az alap dolgokhoz nem kell grafikusnak lenni, elég, ha szemünk van.

Ennek ellenére mégis találhatunk meglepő oldalakat a neten (ebben főleg a MySpace házi barkácsolású profiloldalai jeleskednek – példa… figyelem csak a legbátrabbak kattintsanak ide!).

Kérdés, hogyan lehetséges, hogy a készítők szinte mindazon hibákba beleszaladtak (egy időben), amelyek bármilyen alapfokú weboldalkészítő gyorstalpalót elvégzett és némi jó ízléssel megáldott hobbi-weboldal programozót is halk, elfojtott sikongatásokra késztetnek? Nos, ezt nem tudjuk (valószínűleg, gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás… ez lehet a kulcs) – tudjuk viszont melyik a tíz legborzasztóbb hiba, amit semmilyen körülmények között nem érdemes elkövetni az oldalunk készítésekor, hacsak nem akarjuk elzavarni vagy megrémiszteni a potenciális látogatókat." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr45802071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manobolt · http://www.fogyokura-alatt.com 2008.12.05. 11:47:33

Nagyon király a csatolt oldal:)
A csúcs benne, hogy a firefox még valami plugin-t is le akart tölteni hozzá.

Hátha attól szebb lesz:)

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2008.12.05. 14:31:01

Nekem nagyon tetszik a cikk, különösen azok az elrettentő példák, amiket hoz. Nosztalgiázásnak sem rossz.
süti beállítások módosítása