A kínai e-kereskedelem fenyegeti a veszélyeztetett fajokat
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

A kínai e-kereskedelem fenyegeti a veszélyeztetett fajokat

A kínai internetes kereskedelem növekedése egyre nagyobb fenyegetést jelent a veszélyeztetett fajokra, ezért az állatok megmentését a környezetvédők szerint az online aukciók betiltásával kellene kezdeni.

Forrás:
SG.hu - informatika & tudomány

"A Nemzetközi Állatvédő Alapítvány (IFAW) hat héten át összesen 7122 online aukciót és hirdetést követett nyomon, amelyekből kiderült, hogy az egyik legnagyobb kihívást a világháló jelenti.

Kína a veszélyeztetett fajok online kereskedelmében az Egyesült Államok és Nagy-Britannia után a harmadik helyen áll. Az IFAW felmérésében tizenegy, jelentősebb illegális kereskedelemmel rendelkező országot vizsgáltak meg. A kérdéses hirdetések közül 544-et Kínában adtak fel, a legnépszerűbbek az elefántcsontból készült tárgyak, amelyeket a hüllők, köztük a tengeri teknősök követnek. Az összes vizsgált hirdetés 90 százaléka e két területről érkezik - olvasható a jelentésben.

"Az online kereskedelem egyre égetőbb probléma, mert az internet biztonságos rejtekhelyet biztosít az illegálisan üzletelőknek" - mondta Meng Hszian-lin (Meng Xianlin) a veszélyeztetett fajok kereskedelmével foglalkozó iroda helyettes vezetője.

Az aukciók több mint felét a" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr57802015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása