Az internet elbutít?
2008. november 06. írta: vecseilaszlo

Az internet elbutít?

Okosabbá vagy butábbá tesz minket az interneten elérhető információ- és félinformáció-áradat? Ez attól függ, honnan jövünk. Ám a jövőben a tudás egyre inkább a hasznos ismeretek kiszűrésének képessége lesz.

Forrás: Figyelő
Szerző:
Katona Éva

"Nem mindegy, hogy az internet nyújtotta információözönből mit szedünk ki, mire figyelünk, és az sem, mit értünk információn egy adott helyzetben. „Korábbi tapasztalatainktól, neveltetésünktől és műveltségünktől függ, hogyan döntjük el, mi hasznos és értékes számunkra” – magyarázza a Figyelőnek Pintér Róbert, a Szonda Ipsos kutatócég online stratégiai igazgatója. „Az internetre még inkább érvényes, ami egyébként a tömegmédia műsortartalmaira: jó, ha a felhasználóban, nézőben, hallgatóban van némi háttértudás és egy adag szkepticizmus a dolgok állását illetően.”

A Föld lapos
„Wikiality” – ezzel az új szóval rukkolt ki egyik műsorában Stephen Colbert amerikai humorista, azokat az embereket jellemezve, akik számára a Wikipedia online lexikon maga a valóság (a „reality”). A jól strukturált műveltségű, alapvető ismeretekkel és kritikai érzékkel rendelkező ember persze ügyesen elválaszthatja a talmit az igazitól, és betömheti a neten műveltsége réseit. Ugyanakkor" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr53753833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása