'Olyan az internet, mint Jézus Krisztus'
2008. november 04. írta: vecseilaszlo

'Olyan az internet, mint Jézus Krisztus'

Legalábbis Hankiss Elemérnek az Internet Hungary-n elhangzott előadása szerint valami ilyesmit sugall a közbeszéd. Persze a dolog ennél bonyolultabb.

Forrás: marketinginfo - marketing tudásportál

"Hankiss Elemér többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a napjainkban kicsúcsosodó válság nem ma kezdődött, hanem évtizedekkel korábban. Már akkor sokak megírták, kimondták, hogy valami nem stimmel, mégis mintha mindenkit meglepett volna, milyen könnyen összedőlhet minden.

Nem elég, hogy a világ komplexebb, mint valaha, mostanra a gazdaságin túl kulturális, társadalmi, politikai, hatalmi és sprituális válsággal is meg kell küzdenie a benne élőknek. Sok tehát a kérdés: nem tudni, mi lesz a demokráciával, a Pax Americana doktrínájával, a hatalmi egyensúllyal vagy épp a civilizációk együttélésével.

Hogy hogy jön ehhez az internet? Egyfelől - mint Ungvári Tamás korábban elhangzott előadásából kiderült - az utóbbi idők legjellemzőbb szimbóluma a világháló, így ami a világgal történik, az a netet is érinti. Másfelől ilyen bizonytalan időkben, amikor még azt sem tudni, hogyan is lehetne nevezni a kapitalizmust felváltó új világrendet, elkelne a segítség a világban való eligazodáshoz.

Hankiss Elemér szerint egyfelől az internet a szabadság, az információmegosztás, a cenzúra mentesség szimbóluma. Ironikusan hozzátette, az Internet Hungary programfüzetét elnézve az internet "olyan, mint Jézus Krisztus", hiszen mindenre jó: támogat, informál, zenél, alulról szerveződik, lecsap ránk, stb. Másfelől viszont kérdés, hogy mindez mennyire segít élni." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr33748478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása