Egységes e-kereskedelmi szabályozást sürget az EU
2008. október 28. írta: vecseilaszlo

Egységes e-kereskedelmi szabályozást sürget az EU

Az Európai Bizottság előterjesztett egy törvénycsomagot, mely az Unión belüli online boltok működését szabályozná, egyszerűbbé, biztonságosabbá és fogyasztóbarátabbá téve az internetes vásárlást.

Forrás: HWSW
Szerző:
Dojcsák Dániel

"A tervezet célja nem csak a fogyasztói elégedettség növelése, hanem a bürokratikus útvesztők feloldása is, amik egyelőre a nemzeti határokon belül tartják az online üzleteket, hisz a jelenlegi szabályozás mellett nem tudnak szélesebb kínálattal és csábítóbb ajánlatokkal előállni külföldön. A politikusok szerint minél több fogyasztó akar a saját országán kívüli üzletekből vásárolni, annál jobban nőnek az EU e-kereskedelmi mutatói, ami kívánatos cél.

Az előterjesztés egyik része szerint az online vásárlóknak egyértelmű információkat kell kapniuk az árazásról, extra költségekről, szállítási-, garanciális-, javítási- és egyéb szabályokról. A fogyasztó védelmét erősítő rendelkezések kikötnék továbbá, hogy a kereskedőnek maximum 30 napja lenne arra, hogy eljuttassa a terméket a megrendelőhöz, illetve a vevő helyett az eladóra terhelné a tranzakcióval kapcsolatos kockázatok felelősségét. Készülne egy fekete és egy szürke lista is, amiken szerepelne minden tisztességtelen, illetve potenciálisan veszélyes szerződési feltétel, melyeket tilos lenne alkalmazni az EU teljes területén" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr85727349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása