Önmegfigyelés a számítógép előtt
2008. október 17. írta: vecseilaszlo

Önmegfigyelés a számítógép előtt

Önmegfigyelés a számítógép előtt


Forrás: Agent.Portal
Szerző: Laufer


"Sokszor egész nap a gépünk előtt ülünk, mégis fogalmunk sincs mivel töltöttük el az időnket. A hatékony időmenedzsment az egyik legfontosabb készség a számítógép előtt dolgozók számára. Ebben segítenek a tevékenység-monitorozó programok.

Ha azt halljuk, hogy egy szoftver naplózza a gépen folytatott tevékenységünket, önkéntelenül valamilyen kémprogramra, vagy a nagytestvérre, de mindenképp valamilyen ellenünk irányuló, a szabadságunkat korlátozó alkalmazásra gondolunk. Pedig sokszor pont az okozza a problémát, hogy túl nagy szabadságot ad nekünk a számítógépen való munka, a párhuzamosan futó projektek között megosztható figyelmünk és a kötetlen munkaidő. Ha egy tevékenységbe, legyen az munka vagy szórakozás elmélyedünk, nagyon könnyen megszűnik a helyes időérzékelésünk, és szinte észrevétlenül elröpülnek az órák, pedig „csak 5 percre akartuk kedvenc hírpotálunkon megnézni a spanyol bajnokság tegnapi fordulójának eredményeit”.

Az ilyen elvesztegetett órák, napok elkerülésében segíthetnek nekünk az önmonitorozó programok. Az egyik legnépszerűbb ilyen alkalmazás a" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr19717654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása