Médiaforradalom zajlik az interneten?
2008. szeptember 05. írta: vecseilaszlo

Médiaforradalom zajlik az interneten?

Clay Shirky New York-i professzor szerint nem minden a világhálón publikáló felhasználó válik azonnal egy több milliós közönséget kiszolgáló műsorszolgáltatóvá

Forrás: sg.hu
Szerző:
Berta Sándor


"A szakember úgy vélte, hogy ennél sokkal fontosabb, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek egymásra találjanak. Shirky példaként Fehéroroszországot említette, ahol az ott élők érdekes megoldásokkal harcolnak Alekszandr Lukasenko államfő diktatúrája ellen. A fehérorosz elnök vaskézzel irányítja az országot. Az ellenzékieket rendszeresen zaklatják, letartóztatják, a kormányellenes tüntetések és bármilyen célú tömegrendezvények a 2006 márciusi demonstrációk óta hivatalosan tilosak. Akkor több ezren tiltakoztak a minszki Október téren a választási csalások ellen.

A helyi polgárok azonban ravaszak. Ugyanis 2006 októberében több tucatnyian jelentek meg váratlanul a téren, hogy közösen egyenek jégkrémet és fagylaltot. Nem voltak felszólalások, sem plakátok vagy hangos szólamok, csak néhány fagylaltot és jégkrémet fogyasztó fiatal. Lukasenko kormánya mégis annyira megrettent, hogy a csendesen demonstrálókat fekete ruhás biztonsági emberek vezették el a térről Az akciót a résztvevők SMS-ben és blogokban szervezték, utóbbiakban utólag számos fotót jelentettek meg. "Semmi sem bizonyítja jobban, hogy egy országban diktatúra van, mint az, hogy ha rendőrök fagylaltozó állampolgárokat tartóztatnak le. Ez a példa is jól mutatta, hogy az online médiák" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr91634269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása