E-kereskedelmi Használhatósági Útmutató
2008. június 11. írta: vecseilaszlo

E-kereskedelmi Használhatósági Útmutató

E-kereskedelmi Használhatósági Útmutató



Forrás: WebShop Experts
Szerző: Bonasource


Figyelje hogyan használják a honlapját
Nagyon gyakran a cégek a dizájn fejlesztését arra alapozzák, hogy több verziót megmutatnak felhasználók egy csoportjának, és az azoknak tetszőt alkalmazzák. Ez hibás felfogás.  Miért? Ha ezen felhasználók nem probálták használni is ezt a dizájnt, akkor a választásukat kizárólag a látvány fogja befolyásolni. Csak a külsőségek alapján történő választáskor, a döntés megindoklása sokszor ellentétes azoknak a felhasználóknak a vélemenyével, akik ténylegesen is használták a honlapot.

Egy forgó jel például nagyon hatásosan néz ki, még akkor is, ha nincs semmi funkciója. Azonban tényleges használat közben, hétköznapi helyzetben valószínűleg elvonja a használók figyelmét, sőt még zavarja is őket.

Ahhoz, hogy kiderüljön melyik dizájn a legmegfelelőbb, figyeljük a felhasználókat ahogy bizonyos feladatokat megoldanak a honlapon:

    * Nézzük mit csinálnak ténylegesen.
    * Ne higyjük el amit mondanak arról, hogy mit csinálnak.
    * Semmiképp ne higyjük el amikor azt mondják, hogy a jövöben mit fognak csinálni.

Vegyük példának azt, hogy egy felmérés szerint az emberek 50% többet vásárolna ecommerce honlapokról, ha a termékek 3D-ben megszemlélhetőek lennének. Ez azt jelenti, hogy gyorsan meg kellene valósítani ezt a szolgáltatást? ... >>


(Figyelem! A teljes cikk elolvasása csak regisztráció után lehetséges, viszont cserébe egy nagyon jól használható és gyakorlati tanácsokban bővelkedő cikksorozatot kapsz)

E-kereskedelmi Használhatósági Útmutató 2. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr25514720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása