Hogyan szerezzünk digitális reklámost?
2008. június 10. írta: vecseilaszlo

Hogyan szerezzünk digitális reklámost?

Hogyan szerezzünk digitális reklámost?



Forrás kreatív.online
Szerző: Lakos Nóra


A kommunikációs ügynökségek az elmúlt egykét évben rohamosan próbálják fejleszteni online divíziójukat, de nehezen találnak megfelelő tudással felvértezett szakembert. Komolyabb képzések még csak tervszinten léteznek, jelenleg kevés helyen tanítanak olyan összetett online kommunikációs ismereteket, amelyekkel egy végzett diák egyenesen besétálhatna egy reklám- vagy médiaügynökség online divíziójához.

„Nagyon kellene a minőségi képzés, hogy ne nulláról kezdjenek a fiatalok. Nyilván nem könnyű a megfelelő oktatókat megtalálni a magyar piacon” – mondta Somogyi Máté, a Neo Interactive online ügynökség ügyfélkapcsolati igazgatója. „Nem tudok olyan egyetemről vagy főiskoláról, ahol speciálisan ilyen képzés folyna, ezért ha mi keresünk szakembert, inkább a szakmai fórumokon, blogokon nézünk körül, vagy a személyes kapcsolatokat aknázzuk ki” – avatott be a részletekbe Papp Péter, a Fabrik kreatívigazgatója. A hazai felsőoktatásban a legtöbb helyen még nem alakult ki a gyakorlatban használható online képzés.

„Az online szemlélet teljesen beszűrődött az oktatásba és lényegében minden tantárgyban foglalkoznak az adott szakterület online aspektusaival is” – állította ugyanakkor Szabó D. Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem marketing- és médiaintézetének egyetemi adjunktusa, aki 2001 óta oktatja az online marketing elnevezésű tantárgyat. Bár külön online marketing szakirány nincs, de e-busines szak indul az intézményben.

Az újmédiás képzésnek elvileg tökéletes tere lehetne a ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr42512886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása