Képlopás elleni portál
2008. május 22. írta: vecseilaszlo

Képlopás elleni portál

Képlopás elleni portál

A Photopatrol nevű szolgáltatás létrehozói szerint a jövőben jelentősen megnehezítheti a fotókat, illusztrációkat lopók dolgát. A tulajdonjogot vízjellel tennék egyértelművé.

Az új funkciókat mindazok a fényképészek, grafikusok, fotóügynökségek, weboldal- és márkanév-tulajdonosok vehetik igénybe, akik okkal-joggal attól tartanak, hogy az általuk készített vagy megjelentetett tartalmakat valaki vagy valakik ellopják és a saját nevük alatt értékesítik. A képlopások nyomon követése meglehetősen nehéz és bonyolult feladat. Ennek oka elsősorban az internet kiterjedésében keresendő, ugyanis gyakorlatilag lehetetlen volt minden portált, blogot és fórumot ellenőrizni. Mindez azonban a Fraunhofer Intézet Biztonságos Információstechnológiai Intézetének (SIT) munkatársai által kifejlesztett és a vízjel-technológián alapuló megoldásnak köszönhetően hamarosan a múlté lesz.

"Az interneten hozzáférhető és megjelentetett képek tulajdonjogának ellenőrzése, meghatározása korábban nagyon nehéz volt. Jó példa erre, hogy csak egy fájlnév alapján nagyon ritka volt egy szerzői jogilag védett fotó felkutatása. Az általunk kifejlesztett vízjel-technológia ilyen szempontból jelentősen megkönnyíti a helyzetet. Az eljárás során egy láthatatlan, minőségromlást nem okozó ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr28482006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása