Kulcsszó kiválasztási hibák
2008. május 20. írta: vecseilaszlo

Kulcsszó kiválasztási hibák

Kulcsszó kiválasztási hibák



Forrás: JabJab blog - Keresőmarketing egyszerűbben

A keresőmarketing igazi ereje abban rejlik, hogy olyan emberekhez juttat el információk (és akkor) akik és amikor éppen aktívan keresnek, nyitottak a témában még a hirdetésre is.
Amikor valaki beírja a keresését egy keresőbe, akkor a reklámüzeneteknek is pontosan annyi relevanciát tulajdonít mint az organikus találatoknak (a legtöbb felhasználónak ez az elkülönítés meg sem fordul a fejében).

A keresőmarketing sikere azon (is) múlik, hogy a kiválasztott kulcsszavak valóban azok a szavak-e amelyeket a felhasználó (leendő ügyfél) beír a keresőbe. Ha a kulcsszavak kiválasztása nem megfelelő, bizony a kampány hatékonysága is csökken.

Nyolc jellemző hiba a kulcsszavak kiválasztása során:

1, Olyan kulcsszavak használata amelyet az emberek soha nem használnak.
A hiba forrása legtöbbször az, hogy a cég nem ismeri az embereket, a piacát, és házon belüli zsargont használva próbál hirdetni. Az emberek pedig nem a céges zsargont ismerik, ők a köznyelvet beszélik. Még a legnyitottabb agyú emberek sem tudják elkerülni a marketing rövidlátást, ezek a szavak annyira beleégtek a céges dolgozók agyába, hogy nehéz tőlük megszabadulni.
Mondok magyar példákat. A légitársaságok folyamatosan mindenféle jegyosztályról beszélnek, pedig a gépeken maximum kettő osztály van, a turista és a kivételezettek (First Class? Business class?)
Vagy szállást keresgélve az emberek egy része félpanzió szóra is keres, a másik felük pedig reggelivel és vacsorával, vagy étkezéssel egészíti ki a keresést.

Van egy másik tipikus hibaforrás is ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr16478706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása