NetHangulat index: ez már mélyfúrás
2008. május 09. írta: vecseilaszlo

NetHangulat index: ez már mélyfúrás

NetHangulat index: ez már mélyfúrás

Talán már nem is meglepő: az elmúlt hetek eseményeinek hatására áprilisban újabb 2 pontot esett a hvg.hu NetHangulat index értéke – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. Az index ezzel újabb negatív rekordot állított fel – tíz internetezőből kilenc szerint rossz irányba mennek a dolgok.   

Az NRC Piackutató immár több mint másfél éve méri fel az internetes társadalom véleményét közéletünk állapotáról és a közeljövőt illető várakozásairól. Legutóbb márciusban beszámoltunk arról, hogy az index történetében először a 20-as értéket sem érte el – 6 pontos zuhanást követően 19 ponton állt. A kormányválság, a koalíciós szakítás miatti csökkenés áprilisban is folytatódott: a hónap végén 17 pontos index-értéket mértünk, amely alig több az eddigi maximum (48 pont) egyharmadánál.

A Nethangulat mérések elején, 2005 őszén még 40 pont feletti (és a választások környékén az 50 pontot is megközelítő) index 2006 júniusában, a megszorító intézkedések bejelentése után zuhant egyetlen hónap alatt 40-ről 27 pontra, és azóta egy viszonylag szűk intervallumban ingadozott – az elmúlt két hónapban viszont 8 pontot esett, és a jelenlegi 17 pontos érték azt jelzi, hogy az internetes társadalom elsöprő többsége pesszimista.

A hvg.hu NetHangulat Index alakulását meghatározó alapkérdés a korábbi hónapokkal megegyező módon januárban is a következő volt: Általában milyennek látja Ön a magyarországi helyzetet? Inkább jól vagy inkább rosszul alakulnak a dolgok? ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr79461599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása