Etikus hackerek Magyarországon
2008. április 25. írta: vecseilaszlo

Etikus hackerek Magyarországon

Etikus hackerek Magyarországon

Az FBI és a Scotland Yard, a Coca Cola és a Google szakemberei után magyar informatikusok is szerezhetnek etikushacker-képesítést.

Soha annyi bizalmas adat nem tűnt el, mint 2007-ben, és idén várhatóan újra megdől a rekord. Tavaly világszerte összesen 162 millió személyes adat került illetéktelen kezekbe, háromszor annyi, mint 2006-ban. Az IT Policy Compliance Group amerikai elemző csoport felmérése szerint a vállalatok és egyéb szervezetek 87 százaléka nincs felkészülve a hackertámadásokra, viszont ahol megfelelő informatikai biztonsági módszereket használnak, ott átlagosan csak 42 évente egyszer járnak sikerrel az adattolvajok.

A felkészülésben segíthet a hadviselés egyik alapszabálya: Ismerd meg az ellenséget! Ezen alapul a New York-i központú International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) etikushackerképzési programja...>>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr43441439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása