Emotiv Epoc - Idén a boltokban a gondolattal működő játékvezérlő
2008. február 21. írta: vecseilaszlo

Emotiv Epoc - Idén a boltokban a gondolattal működő játékvezérlő

Emotiv Epoc - Idén a boltokban a gondolattal működő játékvezérlő

Új részletek derültek ki az év egyik legizgalmasabb technikai fejlesztéséről, az Emotiv által fejlesztett Epocról. A különleges headset birtokában a fiatalok gondolataikkal és érzelmeikkel képesek irányítani a játékokat.

Korábban a hvg.hu már beszámolt az agyszámítógép-csatolók játékiparral kapcsolatos fejlesztéseiről, amelyek közül az Epoc névre keresztelt sisakszerű érzékelő bizonyul a legígéretesebbnek - ugyanis ez a fejlesztő, az Emotiv szerint idén már megvásárolható.

"Az Epoc kiolvassa az agyból az elektromos impulzusokat és olyan parancsokká alakítja őket, amiket egy videojáték értelmezni képes. Ez az első olyan headset, amihez nem kell hatalmas elektródaháló, kalibrálást végző technikus, de még olyan zselé sem, amit a fejbőrre kell kenni a biztos működéshez, ráadásul nem is kerül több tízezer dollárba" ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8427391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása