Az EU bátorítja az internetes vásárlást
2007. március 08. írta: vecseilaszlo

Az EU bátorítja az internetes vásárlást

Az EU bátorítja az internetes vásárlást

Új lendületet kapott a legfontosabb uniós fogyasztóvédelmi szabályok felülvizsgálata az európai bizottsági zöld könyv elfogadásával.

A fogyasztók összkiadásai teszik ki az EU GDP-jének 58 százalékát, de csak 6 százalékuk vásárol jelenleg határokon átnyúló online rendszerben. A jelek szerint a fogyasztók még nem szoktak hozzá a digitális és az online környezethez, ezért nem használják ki annak lehetőségeit. A zöld könyv visszajelzései alapján a bizottság növelni akarja a fogyasztók egységes uniós piacba vetett bizalmát olyan egységes és egyszerű szabálycsomaggal, amelynek segítségével megismerhetik jogaikat, megalapozott döntéseket hozhatnak és megfelelő védelemben részesülhetnek problémák esetén. Az egyértelmű jogszabályok határokon túli vállalkozásokra is ösztönzik a gazdasági szereplőket - különösen a kis- és középvállalkozásokat -, amelyek segítségével kiaknázhatják a piac kiskereskedelmi részének integrációs potenciálját... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr94427846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása