Milliárdos médiamágnás a közjó szolgálatában
2009. október 14. írta: vecseilaszlo

Milliárdos médiamágnás a közjó szolgálatában

88 éves korában elhunyt a Bertelsmann főnöke, Reinhard Mohn.
Vidéki könyvkiadójából Európa legnagyobb, s egyben globális játékosnak számító média-konszernjét hozta létre Reinhard Mohn, aki nyolcvannyolc éves korában hosszas betegség után hunyt el az észak-rajna-vesztfáliai Gütersloh melletti birtokán.


Forrás: Népszabadság Online
Szerző. Dési András

"A Bertelsmann alapítójával és volt főnökével egy olyan vállalkozó-típus is távozott, akiből egyre kevesebb van Németországban, de akire a gazdasági-pénzügyi válság nyomán újra komoly társadalmi igény mutatkozik. Mohn a szociálisan érzékeny, az alkalmazottaira odafigyelő tulajdonos volt, elsőként ő adott lehetőséget dolgozóinak, hogy részesedéshez juthassanak a vállalatban.

A protestáns családból származó Mohn - a néhai Axel Springer mellett - a II. világháború utáni korszak egyik legsikeresebb sajtómágnása és az NSZK-ban lezajlott „gazdasági csoda" egyik jellegzetes alakja volt. Minderre esélyt" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr721446954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása