Hazai e-kereskedelmi piac: A helyzet
2008. május 16. írta: vecseilaszlo

Hazai e-kereskedelmi piac: A helyzet

Hazai e-kereskedelmi piac: A helyzet

A kedvező folyamatok ellenére sajnos még mindig nagyon kicsi a magyar e-kereskedelmi szektor – erről beszéltem a nemrégiben megrendezett E-business Symposium 2008 rendezvényen, ahol többedmagammal a hazai és nemzetközi e-commerce aktuális helyzetéről és kihívásairól tartottunk előadásokat. (Az előadásom PPT formátumban letölthető a bejegyzés végén található linkről.)

Mielőtt azonban rátértem volna a konkrétumokra, a rendezvény első előadójaként fontosnak tartottam, hogy egyáltalán tisztázzuk az e-commerce fogalmát, és megpróbáltam különválasztani az e-business témakörétől. Az e-kereskedelem vagy e-commerce azt jelenti, hogy elektronikus rendszeren keresztül történik a tranzakció, az e-businessnek ez viszont nem feltétele. Gondoljunk csak egy interneten keresztül meghirdetett ingatlanra, amelynek sikeres adás-vétele azután nem a weben zajlik le. De vajon tényleg ennyire egyértelműek a határvonalak?

Fel is hoztam néhány példát: a webshopok és aukciós portálok természetesen az e-commerce piacba sorolandók, de az ár-összehasonlító oldalak - mint amilyen a ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr44473043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása