Az AMP jelentősége a webshop SEO-ban
2017. április 10. írta: vecseilaszlo

Az AMP jelentősége a webshop SEO-ban

Az Accelerated Mobile Pages (AMP) lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pillanatok elérje a keresett tartalmat. Az AMP technológiájával megtámogatott betöltési ideje akár töredéke is lehet a hagyományos betöltődési időknek, ezáltal a felhasználó elégedett, nem zárja be az oldalt, illetve növekszik az elköteleződése is az oldal iránt.

Forrás: Kulcsszo.hu
Szerző: Evenich András

"Az AMP bevezetésének egyik oka az volt, hogy az egyre terjedő okostelefon tulajdonosok gyorsabb elérést szerettek volna. Ez sajnos technológiai korlátokba ütközött, hiszen növeli a költségeket és a rendszer bonyolultságát is a mobil és asztali verziókra való megfeleltetés. Foglalkozni azonban mindenképpen kell dologgal, hiszen a felhasználók fele, minden második látogató bezárja az oldalt, ha 2 mp-nél többet kell várni a betöltődésre.

Az AMP technológiát felhasználva a sebességet megnégyszerezhetjük, a forgalmazott adatmennyiség pedig közel 1/10-ére csökken. További előnye a használatának, hogy a mobilos keresések esetén a Google rangsorolási tényezőként is figyelembe veszi a gyors weboldalakat. A mobilos keresések között pedig külön jelölésre kerülnek az AMP-os tartalmak.

A 2016 év eleji bevezetése óta már több nagyobb szolgáltató átállt az AMP használatára a mobilhálózatokon.

 

Az AMP pozitív hatásai érezhetőek az elektronikus kereskedelemben is?

Az AMP lehetőségeit nem pusztán a tartalomszolgáltatók tudják kihasználni. Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó weboldalak, webshopok vásárlóinak is egyre nagyobb igénye a gyorsaság. Jelentős előnyt kovácsolhatunk használatával, főleg addig amíg versenytársaink nem használják ki ezt a lehetőséget.

A napokban vált nyilvánossá egy statisztika ami szerint a mobilos kereső forgalom megelőzte az asztali kereső forgalmat, azaz a weboldalunkat gyakrabban fogják meglátogatni mobiltelefonról, mobil-eszközről. Egyre inkább jellemző lesz az AMP terjedésé miatt, hogy a két másodperces oldal betöltési idő felett látogatókat, webshop esetén pedig vásárlókat fogunk veszíteni.

Az AMP bevezetésével" ... >>

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1212362987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása