Ajándékot utolsó pillanatban az internetről? - Az online vásárlások buktatói
2017. január 06. írta: vecseilaszlo

Ajándékot utolsó pillanatban az internetről? - Az online vásárlások buktatói

Tévesen kiírt árak, kibontás után nem visszaküldhető DVD-k, elutasítás az egyedi kérésre legyártott póló miatt – aki az utolsó pillanatban szerzi be az ajándékokat, megannyi bosszúsággal találkozhat, ha óvatlan. A Budapesti Békéltető Testület ezért jótanácsokkal segíti azokat a fogyasztókat, akik még most, az utolsó pillanatban internetről szerzik be az ajándékokat.

Forrás: Jogi Fórum / Budapesti Békéltető Testület

"Az online vásárlás kézenfekvő megoldást nyújt a bolti vásárlás helyett, hiszen időt és sokszor pénzt is lehet spórolni vele, miközben a fogyasztó válogathat a rendelkezésre álló termékek széles skáláján. Ugyanakkor nem árt több dologra is ügyelni, ha az ajándékozó el akarja kerülni a későbbi kellemetlen meglepetéseket.

Így például többször fordult elő, hogy az érintett vállalkozás nem bocsátott ki nyugtát, számlát a vásárlásról, ennek azonban épp a fogyasztó látja kárát, ha később bármi probléma van az árucikkel. Ha meghibásodna a termék, ugyanis a vásárlásról kapott bizonylattal lehet igazolni, hogy a vásárló szerződött az adott webáruházzal. Hiába kérhető így hibás terméknél így többek között az ingyenes javítás vagy csere, ha nyugta-számla nem áll rendelkezésre: hiszen nehéz lesz igazolni, hogy valóban az adott cégtől történt a vásárlás.

Tartós fogyasztási cikkek esetében (például bizonyos műszaki eszközök 10.000 Ft vételár felett, televízió, notebook, stb.) a fogyasztó dolgát még megkönnyíti, hogy" ... >>

fogyasztovedelem.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9912088977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása