Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - Az online szerencsejáték adózása
2012. július 06. írta: vecseilaszlo

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - Az online szerencsejáték adózása

vecseilaci_49x61.jpgA web-kereskedelem témájának „holdudvarában” egyéb jelenségek is megfigyelhetők, melyek közül mindenképpen érdemes kiemelni az online szerencsejátékokból - különösen a manapság oly népszerű online pókerjátékból - származó jövedelmek adókötelezettségét. A játékból, nyereményből származó jövedelemszerzés, mint adóztatható tényállás lényeges pontokon eltér az ingóértékesítéstől, azonban az online szerencsejátékok növekvő elterjedése, és az ehhez társuló adózói attitűd, jelesül a csekély önadózási hajlandóság és az adózással kapcsolatos tájékozatlanság ezen a területen is azonos problémákat vet fel, és az adóhatósági ellenőrzés számára is hasonló megközelítést követel.

"Az adóhatóság honlapján már 2006.02.07-én megjelent „Az interneten lebonyolított kártyaversenyek nyereményeként megszerzett jövedelem adókötelezettsége” című tájékoztató.

Az internetes póker és egyéb szerencsejátékok jellemzője, hogy a játékosok nem egymás tétjeit nyerik el, szemben a kártyatermekben játszható pókerjátékok bizonyos típusaival. Az online pókerben a legjobban teljesítő versenyzők a „fizetős helyezéseken” vagy bizonyos számú megnyert játék után a verseny szervezője által kitűzött díjat, pénzt szerzik meg.

A játékban való részvételt gyakran nevezési díj befizetéséhez kötik, de a játékon való részvétel történhet ingyenesen is.

Leszögezhető, hogy a pókerversenyen nyert összeg a magánszemély bevétele, amely után adókötelezettsége származik. Az alkalmazandó adózási szabályokat illetően lényeges az, hogy" ... >>

NAV_e-kereskedelem.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr354620796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása