Az elektronikus kereskedelmi tevékenységet érintő jogszabályi változások 2012-ben
2012. április 11. írta: vecseilaszlo

Az elektronikus kereskedelmi tevékenységet érintő jogszabályi változások 2012-ben

Az elektronikus kereskedelem jogszabályi fogalom-meghatározása szerint magában foglal minden olyan, szokás szerint díjazás ellenében nyújtott és a szolgáltatás igénybevevőjének egyedi kérésén alapuló távszolgáltatást, amelyhez adatfeldolgozásra – ideértve a digitális tömörítést – és adattárolásra szolgáló elektronikus berendezést vesznek igénybe.

Forrás: BALÁZS & HOLLÓ Ügyvédi Iroda

"A gyakorlat nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az elektronikus kereskedelem körébe sorolható minden vállalatok közötti, vállalatok és végfelhasználók közötti és végfelhasználók közötti üzleti tranzakció, amelyek során a felek inkább elektronikus, mint fizikai úton, vagy közvetlenül érintkeznek, illetve az üzleti folyamatok internetes technológiák igénybevételén alapulnak.

Az elektronikus kereskedelmi tevékenységet Magyarországon jelenleg a 2001. évi CVIII. törvény és a távollévők között kötött szerződések szabályozásáról szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet szabályozza. Tekintettel arra, hogy az elektronikus kereskedelmi tevékenység az EU tagállamai közötti kereskedelemben egyre nagyobb szerephez jut, a közösségi jogalkotás is fokozatosan egyre aktívabbnak mutatkozik ezen a területen. Lényeges változásokat hoz" ... >> 

 

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr594375490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása