Hazai webáruházak: Amerika-majmolás vagy bevált recept?
2011. november 14. írta: vecseilaszlo

Hazai webáruházak: Amerika-majmolás vagy bevált recept?

Aki nyomon követi a karácsonyi szezon előtt az amerikai kiskereskedelem trendjét, annak minden bizonnyal sokat mond a Cyber Monday vagy a Green Monday kifejezés. A legnagyobb tengerentúli cégeknél rendre komoly várakozás előzi meg ezeket a napokat. Tavaly már itthon is megrendezték először az Ingyen Szállítás Napot, idén viszont még nagyobbat dobnának a hazai webáruházak. Mfor.hu-háttér. 

Forrás: Menedzsment Fórum - Induló tőke minden napra
Szerző: Beke Károly

"Amerikai mintára
Az Egyesült Államokban szeretnek nevet adni bizonyos napoknak, így született meg a Black Friday (fekete péntek) forgalma, mely hagyományosan a karácsonyi vásárlási roham rajtját jelenti, minden évben a Hálaadás utáni nap. Mostanra bevett gyakorlat, hogy a legtöbb cég ilyenkor kezd komoly leárazásokba a karácsonyi vásárlói roham előtt, a vevők rendre elárasztják az üzleteket.

2006 óta az internetes kereskedők is rácsatlakoztak a fekete péntekre, akkor született meg a Cyber Monday, mely a Black Friday utáni első hétfő. Idén a fekete péntek november 26-án lesz a tengerentúlon, ebből következően a Cyber Mondayt november 29-én tartják az internetes kereskedők.

A Cyber Monday létjogosultságát egyébként a számok is igazolják, hiszen a 2006-os debütálás óta évről évre nő az ezeken a napokon elköltött összeg, még a válság miatt visszaeső kiskereskedelmi fogyasztás sem okozott komoly törést. Az első alkalommal 610 millió dolláros forgalmat regisztráltak az online webáruházak ezen a napon, míg tavaly már átlépte a bűvös egymilliárd dollárt az elköltött összeg. 2009-hez képest 2010-ben 16 százalékos volt a növekedés az Egyesült Államokban ezen a napon.

Az amerikai "jeles" napok közül" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr833369758

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az internetes vásárlás napja 2011.11.16. 14:07:24

Idén november 24-én tartják az elektronikus kereskedés “torkos csütörtökjét”, az Internetes vásárlás napját. A Dotcommerce Day kezdeményezés célja, hogy az interneten keresztüli vásárlást népszerűsítse, segítse annak elterjedését, ezáltal t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása