Nem használják ki a digitális világ előnyeit a kkv-k
2011. november 01. írta: vecseilaszlo

Nem használják ki a digitális világ előnyeit a kkv-k

A legnagyobb lehetőség az e-kereskedelemben, az e-számlázásban, a közösségi hitelezésben és az úgynevezett cloud computingban rejlene.


Forrás: MarketingInfo - marketing tudásportál

"Az európai kis- és középvállalkozások (kkv-k) nem használják ki a digitális világ előnyeit - állítja az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) legfrissebb kutatása, amely ennek miértjeire is választ keres. A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezetének 2011 harmadik negyedévében végzett vizsgálata 661 európai válaszadó véleményét veszi figyelembe.

Az MTI-hez is eljuttatott felmérési eredményekből kiderül, hogy a kisvállalkozások, habár kézenfekvő megoldás lenne a költségek lefaragására, nem használják ki a digitális világból fakadó előnyöket, a modern technológiák adaptálása elsősorban az információ hiánya és az online biztonságból fakadó kockázatok miatt hiúsul meg.

Az ACCA szerint négy informatikai megoldás és szolgáltatás játszhat kulcsszerepet a jövőbeni versenyképesség fenntartásában az európai kkv-k körében; úgymint az e-kereskedelem, e-számlázás, a közösségi hitelezés és az úgynevezett cloud computing.

A kutatásból kiderül, hogy" ... >>

Add a Twitter-hez

Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google
Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr603333656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása