Fogyasztóvédelmi bakik az elektronikus kereskedelemben
2010. december 30. írta: vecseilaszlo

Fogyasztóvédelmi bakik az elektronikus kereskedelemben

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 298 - köztük hetven, a korábbi évek során már vizsgált és kifogásolt - webáruházat ellenőrzött.


Forrás: Mediainfo.hu - médiások médiája

"A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata 2010. április 19-től október 15-ig tartott, és a jogszabályok megtartására, a biztonságos vásárlás lehetőségének elősegítésére terjedt ki. A 298 webáruház közül 266 esetben (89%) tártak fel valamilyen szabálytalanságot.

A webshopok 6%-ánál nem került fel a honlapra cég vagy egyéni vállalkozó neve, 16%-ánál hiányoztak a székhelyre, telephelyre, illetve lakcímre vonatkozó adatok. A nyilvántartásba vevő hatóság megnevezése körében merült fel a legmagasabb kifogásolási arány (63%), és csupán a szolgáltatók 76%-a tett eleget az adószám közzétételi kötelezettségének. 55 szolgáltató egyáltalán nem, 10 pedig hiányosan tájékoztatta a fogyasztókat az online úton történő szerződéskötés egyes lépéseiről, az NFH munkatársai a visszaigazolások vizsgálata során 9%-os kifogásolási arányt tapasztaltak. A vizsgálat kimutatta: a szerződéskötés lehetséges nyelveiről szóló tájékoztatás esetében 61% volt a kifogásolási arány, az áru vagy szolgáltatás ellenértékéről való tájékoztatás az ellenőrzött webáruházak 11%-ában nem volt megfelelő.

A webáruházak közül" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr812546970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása