Közgazdászok és bölcsészek uralják a magyar internetet
2010. július 30. írta: vecseilaszlo

Közgazdászok és bölcsészek uralják a magyar internetet

A magyar netes vállakozások fele nem nyit a külföldi piacok felé, a cégek nem szeretik a pályakezdőket. A magyar internet nagy szereplői robbanások helyett stabil növekedést várnak a következő évektől.

Forrás: [origo] techbázis > internet

"A magyar internetes vállalkozások többsége csak a hazai piacot próbálja kiszolgálni, és a bátrabbak sem szeretnek messzebb merészkedni hazánk közvetlen szomszédainál - derül ki a Vojnits Bálint internetes szakember által írt Online Piaci körképből. A tipikus célpontok a hasonló kultúrával, internetellátottsággal és történelemmel rendelkező Románia, Szerbia és Szlovákia. Nem jellemző, hogy például a nagyságrendekkel több felhasználóval rendelkező angolszász piacra próbálnának betörni a magyar cégek.



Közgazdászok és bölcsészek csinálják az internetet  
A hazai internetes vállalatok által foglalkoztatottak egyharmada az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatot ápoló területen van - marketinges, kereskedő vagy ügyfélszolgálati tevékenységet végez -  majdnem negyede (24 százaléka) fejlesztői munkakörben dolgozik, 13 százalékuk projektmenedzser, tartalomfejlesztéssel, írással, szerkesztéssel pedig az online világ 17 százaléka foglalkozik.

Felvételkor a cégek rendkívül fontosnak tartják" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr692168094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása