Internetező 15-25 évesek
2009. december 16. írta: vecseilaszlo

Internetező 15-25 évesek

A 15-25 éveseknek a 84 százaléka legalább havonta internetezik.


Forrás: Netkutatások - A magyar és a nemzetközi Internet kutatások eredményeinek gyűjtőoldala
Szerző: Sárközy Ildikó FMCG Marketing Tanácsadó

  • A leggyakrabban használt internetes szolgáltatások;
     
  • Az internet használatának céljai;
     
  • Legkedveltebb üzenetküldő-rendszerek;
     
  • Az internet hasznossága és szórakoztatósága; ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr371599369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fruitella 2009.12.16. 10:38:40

Havonta?? Nem inkább naponta??
Vagy elírás történt, vagy szégyellősek voltak a válaszadók. :)

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2009.12.17. 10:20:45

Legalább!
Vagyis a magyar fiatalok több mint 2/3-a havonta minimum egyszer netezik. Ez így nem is olyan rossz.
Mert gondolj azokra is, akik csak a suliban, könyvtárban, teleházban férnek a nethez - mert mondjuk otthon még gép sincs...

Frick László Emlékzenekar 2010.01.06. 11:25:45

És tegyük hozzá, hogy a fiúknak a szórakozás a pornóoldalakon való szörfölés, míg lány azt sem tudja, mi a pornó, maximális seXXX kép az, amit anyu munkahelyén a képernyővédők egyikeként megpillant (kockáshasú farmereklámfiú)

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2010.01.06. 12:48:26

Hááát, ez azért nem egészen van így.
Ma már nagyságrendekkel csökkent (még a 15-25 évesek körében is) a pornó oldalak látogatottsága. Vagyis a fiúk nem feltétlenül szörfölgetnek az ilyen oldalakon. Nem állítom, hogy nem csinálják, de ennek a jelentősége már nem olyan jelentős, mint pár évvel korábban. Már csak azért sem, mivel a net (stílszerű szóval élve) kinyílt és többféle szórakozási lehetőséget is kínál. (lásd pl. póker, hogy a 'tiltott' témáknál maradjunk)
Ellenben a lányok/hölgyek esetében viszont (és ez csak az én véleményem) nőtt az efféle oldalak látogatottsága: ez pedig inkább a hagyományos nemi szerepek, és a társadalom értékrendjének változása miatt van így. Ezzel nem azt állítom, hogy minden fiatal csaj pornót néz, hanem csak azt, hogy ma valószínűleg több fiatal lány/hölgy néz pornót, mint pár évvel korábban. Már csak amiatt is, hogy 'elfogadottabbá' vált a nők körében is ez a fajta tevékenység.
Ami viszont mindenképpen nőtt, az a szexshopok, szexuális kellékeket, segédeszközöket kínáló webáruházak forgalma: jelenleg ott tartunk, hogy ez a szegmens jóval nagyobb mértékben növekszik (idehaza mindenképpen), mint általában a magyar eKereskedelem.
Persze azért még elég messze van az az idő, amikor a csajok összejönnek sörözni és pornó oldalakat nézegetni. Talán nem is baj, ugyanis ennek nem biztos, hogy mi férfiak örülnénk...
süti beállítások módosítása