Fordítsuk le a Web 2.0-t a vállalati szféra igényeire!
2009. december 14. írta: vecseilaszlo

Fordítsuk le a Web 2.0-t a vállalati szféra igényeire!

A Web 2.0 - informatikai szempontból – egy, már meglévő technológiákat egyesítő gyűjtőfogalom, a felhasználókra vetítve leginkább a Twitter, Facebook, Flickr típusú alkalmazások gyűjtőneve. Jelen cikkükben Eperjesi Tamás, a CNW Zrt. értékesítési igazgatója boncolgatja, milyen gyakorlati haszna, eredménye lehet Web 2.0-es alkalmazásoknak a B2B szférában.

Forrás: Computerworld
Szerző: Eperjesi Tamás


"A közép- és nagyvállalati szegmensben gyakori szervezeti változások, a csoportokon átívelő munkafolyamatok, a komplex munkakörnyezet és az ügyekhez/ügyfelekhez kapcsolódó dokumentálandó kommunikáció szoros együttműködést kíván a szervezet munkatársaitól. Mindezek mellett említsük meg az informális adatok jelentőségének folyamatos növekedését, az új generációs (18-28 éves) munkavállalók informatikai kultúráját, és azt a tényt, hogy a cégek új ötletei, innovatív megoldásai sokszor a vállalat keretein kívüli forrásból - tehát az ügyfelektől és partnercégektől - érkeznek. A fentieket összegezve elmondhatjuk, hogy a szervezeti rugalmasság megőrzése és az együttműködés hatékonyságának javítása érdekében a nagyvállalatoknak egyre inkább szükségük van egy interaktív, tudásalapú, bárki számára elérhető vállalati közösségi rendszerre, azaz egy vállalati Web 2.0-re.

Ha megvizsgáljuk a vállalatok közti kereskedelem, kommunikáció, együttműködés szempontjából az üzletileg hasznos vállalati Web 2.0-es megoldásokat, akkor a következő közös tulajdonságokat vesszük észre:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr51599052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása